Dagmar tojáslikőrös kuglófja

 

Amikor Andris fiam fagotton tanult még a zenetagozaton, meghívást kaptunk Limburgba a többi fúvóspalántával együtt. Van ennek már 15 éve is.
Elmentünk egy hétre világot látni. Különböző családokhoz helyeztek el bennünket erre az időre. Mi egy három gyermekes családhoz kerültünk nagy-nagy szerencsénkre, ahol megismerhettem Dagmar-t a fáradhatatlan és kedves édesanyát, akitől ennek a finomságnak az elkészítését megtanulhattam.
Szeretettel gondolok rá, nem csak akkor, amikor elkészítem a kuglófot, hanem bizony nagyon sokszor, ezért is írtam le ezt a pici kis történetet hogy emlékét ne csak én őrizzem, hanem bennetek is tovább éljen ha szitálni kezditek a lisztet…

Hozzávalók

  • 2 zacskó vaniliás cukor
  • 250 g porcukor (én kevesebbet tettem bele, mert nem szeretem ha nagyon édes)
  • csipet só
  • 5 egész tojás
  • 250 g olaj
  • 250 g tojáslikőr
  • reszelt citromhéj
  • 125 g liszt
  • 125 g étkezési keményítő
  • 1 zacskó sütőpor

Mindezeket egy tálba öntjük és robotgéppel összekeverjük.
Vajazott, lisztezett formába töltjük, 150-175 fokon 75 percig sütjük.

kép és szöveg Pataki Takács Edit
emtévé