Hozzávalók
- 250g vaj
- 200 g kristálycukor
- 1 zacskó vaniliás cukor (az enyémből kimaradt, mert nem volt itthon, helyette zöld citrom leve és héja)
- 4 tojás
- néhány csepp rum eszencia (helyette nálam friss citromlé)
- 125g búzaliszt (királybúza)
- 125 g kukoricaliszt
- 2 teáskanál sütőpor (illetve szódabikarbóna, mert a sütőpor is elfogyott)
250 gr vajat felolvasztok, majd belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot. Egyesével hozzáadom a tojásokat, legalább két percig keverem a géppel.
Beleteszem a csipet sót, a rumeszenciát, majd a liszttel elvegyítem a sütőport, s apránként a vajas masszához adagolom.
A tésztát kivajazott, lisztezett formába simítom, s a tészta tetejébe helyezem ( óvatosan belenyomom ) az előzőleg félbevágott körtéket (a héja rajta maradt!).
160-180 fokra előmelegített sütőbe teszem és enyhén pirosra sütöm a tetejét.
A sütés befejezése előtt tíz perccel megkenegetem a körték tetejét juharsziruppal, amiből a tésztára is jutott kicsi.
kép és szöveg Edit Álomvilága
emtévé