Medvehagymás hajtovány kalács

 

Hozzávalók

Hajtovány

  • 1 kg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. só
  • pici cukor
  • 5 dkg élesztő

Krém

  • 20 dkg vaj
  • 1 tk. só
  • 1 tojás
  • kis csokor medvehagyma apróra vágva
  • 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

Elkészítés

Lágy kelt tésztát készítünk, hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, és ketté vágjuk.
Egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszka.
A krém hozzávalóit elkeverjük.
Figyelni kell, a vaj ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen.
Megkenjük a tésztát a sajtos, medvehagymás krémmel.
Feltekerjük, mint a beiglit, majd trapéz alakúra szeleteljük.
A lisztezett tepsin még egy fél órát, pihentetjük hagy keljenek.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.

kép Hatvani Mária Tündérkert
emtévé