Kemencében sütni élvezet. Nemcsak nekem, hanem annak is aki megkóstolja.
Hamisítatlan falusi ízek alakulnak a kemencében.
Akinek nincs, és nem tudja kipróbálni, az jöjjön el hozzám a Tündérkertbe.
Hozzávalók a tészta a pite formához
- 40 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 1 kk vaniliás cukor
- 2-3 ek barna cukor
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj vagy zsír
Elkészítés
Összegyúrom is pihentem 10 percig, amíg a tölteléket elkészítem.
Egy zöld almát lereszelek, citom levével meglocsolom, meghámozok három-négy édes körtét és cikkekre szeletelem
egy marék diót durvára vágok és megpörkölöm.
A pite formát kizsírozom vékonyan a tészta 2/3-át bele formázom, majd a reszelt almát bele símítom,
megszórom fahéjas barna cukorral és rászórom a pörkölt diót.
A szeletelt körtével kirakom és a maradék tésztát rácsként ráhelyezem.
kb 20 perc alatt sül meg, a formában hagyom kihűlni és utána szeletelem.
kép és szöveg Hatvani Mária Tündérkert
emtévé