Hozzávalók
A pitéhez
- 200g tönkölyliszt
- 100g vaj
- só
- kevés hideg víz, amitől szépen összeáll, kb. 5-6 evőkanálnyi
A töltelékhez
- 250 g ricotta
- 100 g tejföl
- 1 marék snidling
- 1 marék kapor
- 1 marék petrezselyem
- só, bors
- füstölt házi sajt
- 10 db fürj tojás
- 6-7 db apró paradicsom
Elkészítés
A tojásokat megfőzöm, megpucolom. A többi összetevőt a füstölt sajt és a paradicsom kivételével kikeverem.
A pite tésztát kinyújtom és egy kivajazott piteformába simítom, villával megböködöm. A tölteléket rákanalazom.
A félbevágott főtt fürjtojásokat körbe elhelyezem, felváltva apró felezett paradicsomokkal.
Füstölt sajtot reszelek rá és mehet a sütőbe. Légkeverésesen 200 fok.
Egészségetekre!
kép és szöveg Varga Anett
POLGÁR FARM
emtévé